Future City 2016/2017 – anmäla din skola idag!

I Future City ska eleverna i årskurs 6-9 ta på sig rollen som framtidens samhällsbyggare och med sin kreativitet och kunskap bygga framtidens stad. Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Hur ser framtidens stad ut? Vem bor där? Hur transporterar vi oss själva och gods? Hur fungerar det med vatten, avlopp, återvinning… ja, allt som finns i en stad.

Syftet med Future City är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad och skapa intresse kring hur vi skapar ett hållbart samhälle. Vi hoppas också att det ska ge de deltagande eleverna en rolig, spännande och utmanande upplevelse. Kunskapen eleverna behöver för att lösa uppgifterna i Future City kommer från många olika ämnen: teknik, NO, SO, bild, med flera. Det är ett bra projekt att jobba ämnesövergripande med.

Anmäl din skola här»

De fyra tävlingskategorierna

1. Future City Minecraft – det kommer vara en konkret uppgift att arbeta med. Uppgiften kommer att handla om den digitala staden inom något samhällsbyggnadssektorns områden. 1:a pris är 5 000 kronor.

2. Future City Uppsats – det kommer vara en konkret uppgift att arbeta med och beskriva. Uppgiften kommer att handla om den digitala staden inom något samhällsbyggnadssektorns områden. 1:a pris är 5 000 kronor.

3. Future City Modell – här bygger du en modell på en framtidsstad med fokus på årets tema. 1:a pris är 5 000 kronor.

4. Årets Future City-skola – lämnar skolan in bidrag i alla tre tävlingskategorier: Minecraft, uppsats och modell, är ni automatiskt med och tävlar om titeln som Årets Future City-skola och 25 000 kronor.

Alla tävlingsbidrag ska skickas in senast den 15 februari 2017. Tre skolor blir nominerade i respektive tävlingskategori den 22 mars 2017 och dessa skolor tävlar sedan om förstapriserna på finalen i Stockholm den 26 april 2017.

Du hittar mer information i menyn till höger. All information, inklusive bedömningskriterierna, hittar du i lärarhandledningen.

Årets tema är staden för alla

I år fokuserar vi på att alla invånare i staden. Vad behöver till exempel unga, gamla, nyanlända, de som bott i staden länge för att må bra och trivas i staden? Fundera på hur alla invånare hjälper till att skapa en hållbar stad. Läs mer om årets tema»

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 20 oktober. Anmäl dig nu!

Det kostar 800 kr att delta i Future City, oavsett om du deltar i en eller flera tävlingskategorier. Anmälningsavgiften på 800 kr betalas i samband med anmälan.