Future City 2017/2018 – anmäl din skola idag!

I Future City ska eleverna i årskurs 6-9 ta på sig rollen som framtidens samhällsbyggare och med sin kreativitet och kunskap bygga framtidens stad. Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Hur ser framtidens stad ut? Vem bor där? Hur transporterar vi oss själva och gods? Hur fungerar det med vatten, avlopp, återvinning… ja, allt som finns i en stad.

Syftet med Future City är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad och skapa intresse kring hur vi skapar ett hållbart samhälle. Vi hoppas också att det ska ge de deltagande eleverna en rolig, spännande och utmanande upplevelse. Kunskapen eleverna behöver för att lösa uppgifterna i Future City kommer från många olika ämnen: teknik, NO, SO, bild, med flera. Det är ett bra projekt att jobba ämnesövergripande med.

Mejla din anmälan till Elin»

De fyra tävlingskategorierna

1. Future City Minecraft: Fjärde storstadsregionen, Linköping och Norrköping, i framtiden. 1:a pris är 5 000 kronor.

2. Future City Uppsats: Vem ansvarar för transporter, bostäder och mark i framtiden? 1:a pris är 5 000 kronor.

3. Future City Modell – här bygger du en modell på en framtidsstad med fokus på årets tema. 1:a pris är 5 000 kronor.

4. Årets Future City-skola – lämnar skolan in bidrag i alla tre tävlingskategorier: Minecraft, uppsats och modell, är ni automatiskt med och tävlar om titeln som Årets Future City-skola och 25 000 kronor.

Årets tema är ägarskap och ansvar

I år fokuserar vi på vem som äger staden och ansvarar för dess utveckling samt underhåll. Vem bestämmer och styr staden? Läs mer om årets tema»

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 31 oktober. Mejla din anmälan till Elin

Det kostar 800 kr att delta i Future City, oavsett om du deltar i en eller flera tävlingskategorier. Anmälningsavgiften kommer att faktureras till er när anmälan har kommit in.

(Har ni redan betalat in så är det registrerat och ni är anmälda.)