Staden för alla – tävlingens tema 2016/2017

Nästa års tävling fokuserar på de som staden är till för – invånarna. Hur kommer en framtida stad ta hänsyn till alla sina invånare. Temat är Staden för alla. Minecraftuppgiften handlar om att bygga det framtida Kiruna och uppsatsen om hur det är att vara ung i framtidsstaden.

I staden bor det alla sorters människor. Unga och gamla, stora och små, långa och korta. De har olika intressen och olika arbeten. De har olika krav och olika förutsättningar, kanske pratar personen ett annat språk, kanske sitter den i rullstol. Hur ska du planera staden så att den passar alla dem?

Future City Minecraft

Tävlingsuppgiften i Future City Minecraft handlar om Kiruna i framtiden. Kiruna centrum ska flyttas och en ny stad byggs. Det är redan bestämt och flytten har börjat. Där har de möjlighet att starta om och fundera på hur en stad för alla ska se ut. Eleverna kan fundera fritt på vad en flytt av staden innebär och hur staden kan bli mer tillgänglig för alla invånare. Uppgiften kommer att använda Lantmäteriets Sverigekartor i Minecraft som utgångspunkt. Läs mer om Future City Minecraft»

Future City Uppsats

Hur är det att vara ung i framtidsstaden? Det ska de tävlande eleverna arbeta med i uppsatsen. Hur agerar unga i staden och vad behöver dem. Hur får de vara med och bestämma över stadens utveckling? Läs mer om Future City Uppsats»

Anmälan är öppen

Du kan redan nu anmäla dig för nästa års tävling, men tävlingen startar inte förrän i augusti då allt material för tävlingen publiceras.

Missa inte information

Mer detaljerad information om nästa års tävling publiceras löpande på webben. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du ingenting.