Future City uppdateras

Inför tävlingen 2012/2013 har Future City några nyheter. Vi byter dataspel till Minecraft. Vi kommer att tillhandahålla en lärarhandledning för att underlätta tävlandet och vi kommer också att ta fram enstaka lektioner som även kan användas fristående.

Datorstaden visualiserar en stad, uppsatsen beskriver staden och i modellen får lagen visa hur deras stad fungerar.

Minecraft är ett nätbaserat spel

Med Minecraft behöver du endast en licens för att komma åt spelet. Du går sedan in på minecraft.net, kopplar upp dig mot vår server och börjar spela. Det går att spela över nätet eller ladda hem och spela på din dator.

I Minecraft kommer det finnas en färdig stad som beskriver hur en stad fungerar. Runt omkring staden finns det fri yta där lagen kan bygga vidare på sin egen stad.

Mina kvarter

Vi har en ny del i tävlingen som heter Mina kvarter. Den genomförs i samarbete med Svensk Byggtjänst. Eleverna får i uppgift att titta på ett miljonprogramsområde och utveckla det så att det blir ett mer attraktivt område där de själva vill bo.

Finalerna

Regionfinalerna kommer att vara under mars månad och riksfinalen i april. Exakta datum kommer under november. Modellen kommer lagen som tidigare ta med sig till finalerna och visa upp för en jury från näringslivet.

Anmälan

Det går bra att anmäla dig till 2012/2013 års tävling redan nu.